Nokulunga Majola, kas veic meiteņu nevainības pārbaudes, ir viena no tradicionālo vērtību aizstāvēm, kas pieprasa, lai šādas pārbaudes tiktu veiktas arī pusaudžiem zēniem. Puišiem gan šīs pārbaudes tikšot veiktas uz brīvprātības pamata.

Šī ideja guvusi plašu atbalstu, un vēl viens tradicionālo paražu aizstāvis, Redžijs Humalo piedāvājis apmācīt vecākus vīriešus šo pārbaužu veikšanā.

"Šīs pārbaudes tiks veiktas reizi mēnesī un palīdzēs zēniem un jauniem vīriešiem pasargāt sevi no seksuāli transmisīvajām slimībām," teica Humalo. Uz jautājumu, kāda ir šīs pārbaudes procedūra, viņš atbildēja, ka tā ir sena, labi zināma tradīcija. "Arī jauniem zēniem ir himēna - balta plēvīte uz priekšādas.

Ja priekšāda uz peņa viegli pārbīdāma, tas nozīmē, ka himēna vairs nav. Ja priekšāda ir grūti pārbīdāma, tas nozīmē, ka zēns vēl ir nevainīgs," skaidro Humalo.

Vēl viena nevainības pārbaudes metode ir, aplūkojot noteiktu vēnu uz zēna peņa.

"Šī vēna var pazust vienīgi tad, ja zēns gulējis ar nevainīgu meiteni, jo viņas vagīnas atvērums vēl ir ļoti šaurs," teica Humalo. "Ja zēns urinē taisnā strūklā, viņš ir nevainīgs. Ja urīns izsmidzinās, tas nozīmē, ka zēns nodarbojies ar seksu."

Humalo apgalvo, ka nevainības speciālisti zēna uzvedību spējot noteikt arī pēc ceļu krāsas. Ja vīrieša ceļi ir tumši, viņš vairs nav nevainīgs.

Komentējot šīs nevainības pārbaudes metodes, profesionālais ginekologs Mervins Jakobsons tās visas noraidīja kā nederīgas: "Tam nav nekāda zinātniska pamatojuma, taču es esmu atvērts izglītībai.

"Vīriešiem nav himēnas, un, ja zēns masturbē... priekšāda kļūst vaļīgāka," teica Jakobsons.

Bijušais Dienvidāfrikas Medicīnas universitātes ārsts Patriks Mokhoba sacīja, ka par zēnu seksuālo pieredzi nav iespējams spriest pēc viņu anatomijas: "Vīriešiem nav himēnas." Kad profesionālo ārstu viedoklis tika izklāstīts Humalo, viņš atcirta: "Aizmirstiet par ārstiem. Viņi nezina, ko runā. Ja viņi saka, ka zēniem nav himēnas, tad kā viņi sauc to baltumu ap priekšādu?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!