Foto: AFP/Scanpix
Dienvidāfrikas Republikas bijušais prezidents Nelsons Mandela sestdien nogādāts slimnīcā, lai veiktu viņa cienījamajam vecumam atbilstošas veselības pārbaudes, bet viņš jūtās labi, paziņoja Dienvidāfrikas prezidenta Džeikoba Zumas kanceleja.

"Bijušais prezidents Nelsons Mandela šodien, 2012.gada 8.decembrī nogādāts slimnīcā Pretorijā pārbaužu veikšanai," paziņoja Zumas kanceleja, uzsverot, ka Mandela "jūtas labi un satraukumam nav pamata".

Pēdējo reizi publiskā pasākumā 94 gadus vecais Mandela piedalījās 2010.gada jūlijā, kad apmeklēja Dienvidāfrikā notiekošā Pasaules kausa futbolā finālspēli.

Ik pa laikam parādās baumas par trauslo Mandelas veselību, tādēļ Dienvidāfrikas valdība regulāri izplata paziņojumus, kuros apliecina, ka bijušais valsts prezidents jūtas labi.

Februārī Mandelam tika veikta ķirurģiska diagnostiska procedūra laparoskopija

Pretaparteīda cīnītājs un pirmais melnādainais Dienvidāfrikas Republikas prezidents pagājuša gada sākumā slimnīcā tika nogādāts ar akūtu elpceļu infekciju.

Mandela, kas pavadīja 27 gadus cietumā par cīņu pret aparteīdu. 1993.gadā Mandela saņēma Nobela Miera prēmiju, bet 1994.gadā kļuva par pirmo melnādaino Dienvidāfrikas Republikas prezidentu. Prezidenta amatā viņš bija līdz 1999.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!