Lielākā daļa Dienvidāfrikas Republikas policijas iestāžu dienesta suņu saucami par rasistiem, jo tie naidīgi nosakņoti pret melnādainiem cilvēkiem. Daudzus no šiem suņiem vairs nedrīkstētu izmantot policijas dienestam.
Par šādiem secinājumiem paziņojis šveiciešu dzīvnieku psihologs Hanss Šlēgels. Viņu uzaicināja uz Dienvidāfriku šīs valsts drošības iestāžu vadība, lai izmeklētu apsūdzības, ka policijas suņi īpaši dresēti uzbrukumiem melnādainajiem.

Šlēgels apgalvo, ka nepareiza audzināšana un dresūra pielietota aptuveni 90% Dienvidāfrikas policijas dienesta suņu. "Daudzu dzīvnieku psihe ir tā sakropļota, ka nekāda rehabilitācija vairs nav iespējama un dzīvniekus nedrīkstētu izmantot dienestā. Šiem suņiem nevar uzticēties," sacījis eksperts.

Dienvidāfrikas varas iestādes veic plašu izmeklēšanu pēc nesen atklātībā nākušiem faktiem par plaukstošu rasismu valsts policijā. Šī skandāla ietvaros televīzijā demonstrēja videokadrus, kur baltie policisti uzrīda dienesta suņus melnādainajiem aizturētajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!