Dienvidamerikā ir iestājies neparasti auksts laiks, kura rezultātā Argentīnā pēdējās divās nedēļās gājuši bojā vismaz 20 cilvēki, bet Brazīlijā miruši 11 cilvēki, ziņoja aģentūra EFE.
Pie zemas gaisa temperatūras nepieradušo argentīniešu nāves cēloņi bija galvenokārt ķermeņa atdzišana un apsaldēšanās, kā arī gāzes un ogļu apkures sistēmu neprasmīga lietošana.

Buenosairesā tika fiksēta gaisa temperatūra mīnus 4,2 grādi pēc Celsija apvienojumā ar stipru vēju un mitrumu. Meterorologi prognozēja, ka stiprs vējš tuvākajā laikā saglabāsies un aukstums var pastiprināties.

Riodežaneiro pagājušajā otrdienā tika fiksēta neparasti zema gaisa temperatūra - mīnus astoņi grādi. Sals ir nodarījis lielus zaudējumus Brazīlijas lauksaimniecībai, sevišķi kafijas plantācijām, un to dēļ ir gaidāms kafijas cenu pieaugums pasaules tirgū.

Riodežaneiro zooparks ir kļuvis par patvērumu arvien lielākam skaitam pingvīnu, kuri, glābjoties no sala, dodas uz ziemeļiem ekvatora virzienā un izpeld no okeāna, lai atpūstos pilsētas pludmalēs.

Pēdējo divu nedēļu laikā glābšanas vienības ir nosūtījušas uz zooloģisko dārzu 18 pingvīnus. "Šogad ir pastiprinājušās dienvidu straumes, tāpēc pingvīni sasniedz Riodežaneiro piekrasti pilnīgi pārguruši un iznāk pludmalē atpūsties," sacīja zooparka darbinieks.

Iespējas izvietot pingvīnus zooparkā jau ir gandrīz izsmeltas, tāpēc nākamie tiks nosūtīti uz botānisko dārzu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!