Foto: EPA/Scanpix/LETA
Dienvidkorejā ceturtdien tika apstiprināti 334 jauni "Covid-19" koronavīrusa infekcijas gadījumi, kas ir lielākais to skaita pieaugums vienā diennaktī, palielinot kopējo infekcijas gadījumu skaitu šajā valstī līdz 1595.

Lielākā daļa no visiem infekcijas gadījumiem, tai skaitā 307 no jaunajiem gadījumiem, ir koncentrēti valsts dienvidaustrumu pilsētā Degu un tās apkārtnē. Degu ar 2,5 miljoniem iedzīvotāju ir ceturtā lielākā pilsēta valstī.

Dienvidkorejā līdz šim ir reģistrēti arī 12 ar "Covid-19" saistīti nāves gadījumi, piebilda Korejas Slimību kontroles un novēršanas centrs.

Jaunā koronavīrusa uzliesmojums Dienvidkorejā, galvenokārt Gjonsanpukto provinces Degu un Čondo pilsētās, ir lielākais ārpus Ķīnas, kur šīs vīruss sāka izplatīties pērnā gada decembrī.

ASV un Dienvidkoreja ceturtdien paziņoja, ka jaunā koronavīrusa uzliesmojuma dēļ ir atlikušas ikgadējās kopīgās militārās mācības.

Manevri atlikti pēc tam, kad Dienvidkoreja paziņoja par 21 jaunu inficēšanās gadījumu savā armijā un ASV armija informēja, ka ar koronavīrusu inficējies viens no 28 500 amerikāņu karavīriem Dienvidkorejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!