Foto: Reuters/Scanpix
Dienvidkorejas prokurori piektdien izvirzīja pieciem sagūstītiem Somālijas pirātiem apsūdzības slepkavības mēģinājumā, par kuru var tikt piespriests mūža ieslodzījums.

Pieci pirāti 15.janvārī tika sagūstīti un astoņi nogalināti, kad Dienvidkorejas karaflotes desantnieki ieņēma pirātu nolaupīto Dienvidkorejas ķimikāliju tankkuģi "Samho Jewelry" Indijas okeānā un izglāba visu tā apkalpi, kurā bija 21 cilvēks.

Kuģa kapteinis Seoks Hekjuns tika vairākkārt sašauts un ir hospitalizēts.

Prokurori Dienvidkorejas ostas pilsētā Busanā paziņoja, ka desantnieku reida laikā kuģa kapteini sašāvis pirāts Arajs Mahomeds, tomēr viņš to noliedz.

Viena lode, kas nopietni ievainoja kapteini, atbilst Mahomeda ierocim, bet divas citas lodes, kas viņu viegli ievainoja, ir no desantnieku ieročiem.

Prokurori paziņoja, ka izvirzījuši katram pirātam sešas apsūdzības, tai skaitā par jūras laupīšanu, slepkavības mēģinājumu un cilvēku nolaupīšanu.

Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija 25.janvārī paziņoja, ka sagūstītie pirāti ir jātiesā Dienvidkorejā. Vēl nav zināms, kad sāksies prāva.

Daži no šiem pirātiem piedalījušies arī Dienvidkorejas supertankkuģa "Samho Dream" nolaupīšanā pagājušajā gadā. Kuģis un tā 24 apkalpes locekļi tika atbrīvoti, kad pirātiem bija samaksāts izpirkums deviņu miljonu ASV dolāru (4,5 miljonu latu) apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!