Foto: AFP/Scanpix

Dienvidkoreja pirmdien paziņoja, ka no SARS paveida - Tuvo Austrumu respiratorā sindroma koronavīrusa jeb MERS - miruši jau 16 cilvēki.

Pieaugot bažām par slimības izplatību, karantīnā ievietoti apmēram 5200 cilvēki.

Pēdējais MERS upuris ir 58 gadus vecs vīrietis, kuram bijis diabēts.

Kopējais saslimšanas gadījumu skaits sasniedzis 150, un 17 pacienti patlaban ir kritiskā stāvoklī, vēsta Dienvidkorejas Veselības ministrija.

Pieci jaunie inficēšanās gadījumi pacientiem vecumā no 39 līdz 84 gadiem konstatēti slimnīcās. Līdz šim gandrīz visi saslimušie inficējušies slimnīcās un varasiestādes apgalvo, ka ārpus tām slimība nav izplatījusies.

Šis ir lielākais MERS uzliesmojums, kāds izcēlies ārpus Saūda Arābijas, kur MERS tika konstatēts 2012.gada septembrī.

Līdzīgi SARS, tas rada dziļu plaušu infekciju, un pacienti cieš no augstas temperatūras, klepus un elpošanas traucējumiem. Tomēr atšķirībā no SARS ar MERS inficētajiem drīzumā rodas arī nieru darbības problēmas.

ANO Pasaules Veselības organizācija (PVO) apstiprinājusi vairāk nekā 400 nāves gadījumu no MERS un vairāk nekā 1000 laboratoriski apstiprinātu inficēšanās gadījumu. Slimība skārusi vairāk nekā 20 valstis, bet vissmagāk Saūda Arābiju.

Dienvidkorejā par pirmo inficēšanās gadījumu tika paziņots 20.maijā. Pacients bija kāds 68 gadus vecs vīrietis, kas bija nesen atgriezies no Saūda Arābijas.

Pret MERS vakcīnas nav.

PVO dati liecina, ka nomirst aptuveni 35% no inficētajiem cilvēkiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!