Foto: Reuters/Scanpix

Dienvidkorejas speciālie dienesti žurnālistiem parādījuši ieroču arsenālu, kādus lietojot Ziemeļkorejas spiegi. Visi šie ieroči ir atņemti pārbēdzējam no Ziemeļkorejas, kurš 2011. gadā mēģinājis nogalināt Kima Čenira režīma pretinieku Dienvidkorejā, atsaucoties uz raidsabiedrības CNN pārraidīto, vēsta ārvalstu mediji.

Starp demonstrētajiem ieročiem ir lodīšu pildspalva ar saindētu adatu. Inde paralizē upura muskuļus, kurš mirst nosmokot. Savukārt cita pildspalva var izšaut lodi ar nāvējošu indi.

Īpaši interesants Dienvidkorejas izlūkdienestiem šķitis kabatas lukturītis, ar kuru var izšaut trīs lodes, pie kam ar samērā augstu precizitāti. Ar šādu ieroci Dienvidkorejas izlūki iepriekš neesot sastapušies, norāda laikraksts "The Telegraph".

Ieroči atņemti kādam ziemeļkorejietim Anam, kurš aizturēts brīdī, kad devies tikties ar savu upuri – citu Ziemeļkorejas pārbēdzēju Paku Sanu Haku, kurš organizē skrejlapu izplatīšanu pāri Ziemeļkorejas robežai un kritizē tur valdošo režīmu. Aresta brīdī spiegs Ziemeļkorejā atradies jau 17 gadus. 2012. gada aprīlī Anam piesprieda četru gadu cietumsodu, bet Pakam Sanam Hakam nodrošināja policijas apsardzi.

Ans tiek identificēts kā bijušais Ziemeļkorejas specvienības karavīrs, kuram piešķirts patvērums Dienvidkorejā deviņdesmito gadu beigās, kad viņš paziņoja, ka ir pārbēdzis no kaimiņvalsts.

Iespējams, ka Ans piespiests atkal strādāt Phenjanas labā, kad varas iestādes izteikušas draudus viņa ģimenes locekļiem, kuri joprojām atrodas Ziemeļkorejā, norāda "The Telegraph".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!