Foto: Edijs Pālens
Dienvidkorejas kara flote izvietoja pie Ziemeļkorejas jūras robežas kuģi, kas aprīkots ar vadāmajām kaujas raķetēm, otrdien vēsta ārvalstu mediji.

Šādi Seula cer novērst iespējamo Phenjanas uzbrukumu.

Pēc Dienvidkorejas jūras spēku pārstāvja vārdiem, pašlaik robežas Dzeltenajā jūrā apsargā jaunākais kuģis "Yoon Young-ha", kura ieroči esot jaudīgāki nekā Ziemeļkorejas kuģiem.

Seula pauž bažas, ka Phenjana gatavo uzbrukumu kādai no Dienvidkorejas salām Dzeltenajā jūrā. Iespējams, par uzbrukuma mērķi varētu kļūt Jonphendo sala, kurā pašlaik atrodas 4000 jūras kājnieku.

Bažas saistītas ar to, ka Ziemeļkoreja pastiprināja ātrgaitas kuteru manevrus šajā rajonā.

Nedēļas nogalē poligonā Ziemeļkorejas rietumos nogādāta tāla darbības rādiusa raķete, kura teorētiski spēj sasniegt Aļasku.

Jau vēstīts, ka Phenjana no 1953. gada abu Koreju pamiera vienošanās izstājās, jo Dienvidkoreja iesaistījusies ASV vadītajā starptautiskajā struktūrā, kuras uzdevums ir vērsties pret masu iznīcināšanas ieroču nelegālu izplatīšanu.

Naktī uz pirmdienu Phenjana veikusi pazemes kodolizmēģinājumu, kura mērķis bija nodemonstrēt Ziemeļkorejas kodolpotenciālu ārējo draudu gadījumam, kā arī lai pastiprinātu valsts pašaizsardzību.

Dažas stundas vēlāk Ziemeļkoreja veica arī trīs īsa darbības rādiusa raķešu izmēģinājumu. Savukārt otrdien palaistas vēl divas īsa darbības rādiusa raķetes.

Šādu Phenjanas rīcību nosodīja gan pasaules lielākās valstis un starptautiskās organizācijas, gan tās kaimiņi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!