Dienvidkorejas prezidents Kims Dedžungs trešdien paziņoja, ka par godu 2000.gada atnākšanai amnestēs vienu miljonu noziedznieku, ieskaitot divus uz ilgu termiņu ieslodzītus Ziemeļkorejas spiegus.
Televīzijas uzrunā nācijai prezidents sacīja, ka amnestija ietvers atbrīvošanu pret galvojumu, atbrīvoto pārbaudes laika izbeigšanu un administratīvo sankciju mīkstināšanu vai atcelšanu.

"Tiks atbrīvoti arī divi Ziemeļkorejas spiegi, kas ir nosūtīti uz Dienvidkoreju un pašlaik šeit izcieš ilgus cietumsodus," sacīja Kims. "Valstī nepaliks neviena uz ilgu termiņu ieslodzītā," viņš piebilda.

Prezidents sacīja, ka septiņi arodbiedrību aktīvisti, kas ieslodzīti par nelegālu darbību, tiks iekļauti īpašā apžēlošanā, bet nenosauca viņus vārdā.

"No šī valdības pasākuma gūs labumu apmēram miljons cilvēku," teica Kims. "Ceru, ka viņiem nākotnē būs jauna cerība un progress."

Prezidents uzsvēra, ka šīs amnestijas mērķis ir noslēgt gadsimtu, panākot "lielu nacionālu izlīgumu".

"Nokratīsim jebkādu antipātiju starp laulātajiem pāriem, brāļiem, draugiem, kaimiņiem un kolēģiem," aicināja Kims. "Nomainīsim konfrontāciju un konfliktu ar izlīgumu un saskaņu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!