Foto: AP/Scanpix/LETA
Dienvidkorejas skolu skolēniem un skolotājiem būs jāmeklē jauns veids, kā visu dienu palikt možiem, jo valdība piektdien paziņojusi par nodomu pilnībā aizliegt kafijas pārdošanu skolās.

Dzērienu ar augstu kofeīna saturu pārdošana skolēniem skolās jau ir aizliegta no 2013. gada, taču kafijas tirgošanas automāti joprojām ir pieejami skolotājiem un izmanīgi skolēni var tiem piekļūt.

Tagad valdība vēlas izslēgt jebkādu iespēju, ka bērni skolas teritorijā var iegādāties dzērienus ar augstu kofeīna saturu, paziņoja Pārtikas un medikamentu drošības ministrijas preses pārstāve. Ministrija brīdina, ka pārāk daudz kafijas var radīt nelabumu, sirds aritmiju un miega traucējumus.

Aizliegums stāsies spēkā 14. septembrī un kafijas pārdošana būs pilnībā aizliegta sākumskolās, pamatskolās un vidusskolās. "Kafija pazudīs no kafetērijām un skolās uzstādītajiem tirdzniecības automātiem," paziņoja ministrijas preses pārstāve.

Dienvidkoreja ir septītais lielākais kafijas importētājs pasaulē, pērn importējot kafiju aptuveni 700 miljonu dolāru vērtībā, liecina Korejas Starptautiskās tirdzniecības asociācijas dati. Pēc asociācijas teiktā, pagājušajā gadā vidēji katrs dienvidkorejietis izdzēris 512 krūzes kafijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!