Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Dienvidkorejas prezidents Muns Džēins sola uzlabot valsts sadarbību ar ASV un kopīgiem spēkiem sagatavot visaptverošu Ziemeļkorejas jautājuma stratēģiju, pēc telefonsarunas ar ASV prezidentu Džo Baidenu norādīja prezidents.

Abu valstu līderi apstiprināja nepieciešamību pēc Ziemeļkorejas stratēģijas sastādīšanas ar mērķi panākt Korejas pussalas denuklearizāciju. "Prezidents Baidens novērtēja Dienvidkorejas, kas ir galvenā iesaistītā valsts Korejas pussalas jautājumā, centienus un apsolīja sadarboties ar dienvidiem, lai sasniegtu kopīgo mērķi", ziņu aģentūrai "Reuters" norādīja prezidenta preses pārstāvis.

Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns un bijušais ASV prezidents Donalds Tramps savā pirmajā samitā 2018.gadā arī piekrita strādāt pie Korejas pussalas jautājuma atrisināšanas, bet jau otrajā samitā turpmākās sarunas izjuka.

Muns Džēins atzinīgi ir novērtējis to, ko viņš pats raksturo kā "Amerikas atgriešanos" globālo problēmu - Covid-19 pandēmijas, klimata pārmaiņu, ekonomikas polarizācijas - vidū.

Baidens un Džēins arī vienojās par tūlītēju demokrātijas atjaunošanu Mjanmā, norādīja Baltais nams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!