Dienvidkorejā sestdien tika arestēts valsts prezidenta jaunākais dēls, kurš tiek turēts aizdomās par korupciju, informēja prokuratūra un aresta aculiecinieki.
Valsts televīzijas sabiedrības KBS reportāžā tika demonstrēts, kā prezidenta Kima Dēdžunga dēlu Kimu Hongulu aiztur divas prokuratūras amatpersonas un automašīna aizved uz Seulas cietumu.

Sestdien Seulas tiesa izdeva orderi prezidenta dēla arestam.

"Man žēl, ka esmu daudziem cilvēkiem sagādājis nepatikšanas," Seulas prokuratūras vestibilā gaidošajiem žurnālistiem sacīja aizturētais.

Ceturtdien, kad Dienvidkorejas prezidenta dēls 38 gadus vecais Kims Honguls tika izsaukts uz nopratināšanu, viņš televīzijas kameru priekšā atvainojās valstij un atzina, ka apkaunojis savus vecākus, iesaistoties apšaubāmos finansiālos darījumos.

Kims Honguls, kurš līdz šim dzīvoja Losandželosā ASV, nav publiski komentējis viņam izvirzīto apsūdzību, ka viņš saņēmis 2,9 miljardu vonu (1,4 miljonu latu) lielu kukuli no kompānijas "Tiger Pools International", kam bija vajadzīga prezidenta dēla palīdzība, lai saņemtu Dienvidkorejas pirmo licenci sporta totalizatoru rīkošanai.

Prezidenta dēls tiks ievietots Seulas cietuma vieninieku kamerā, kur gaidīs tiesu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!