Foto: EPA/Scanpix/LETA
Dienvidkorejas prezidents Juns Sukjols ir apņēmies pastiprināt centienus, lai palielinātu ieroču eksportu un nodrošinātu visprogresīvākās aizsardzības tehnoloģijas, cenšoties attīstīt valsts ieroču nozari un padarīt to par ceturto lielāko ieroču eksportētāju pasaulē, raksta "Al Jazeera".

Juns ceturtdien rīkoja sanāksmi par aizsardzības eksporta veicināšanu pirmo reizi kopš stāšanās amatā maijā, lai izpētītu veidus, kā par šīs nozares galveno balstu izveidot eksportu.

"Aizsardzības nozare ir jauns nākotnes izaugsmes dzinējspēks un augsto tehnoloģiju nozares balsts," Juns sacīja sanāksmē. "Pastiprinoties konkurencei par tehnoloģisko pārākumu, mums ir jānodrošina tehnoloģiskā konkurētspēja, lai izstrādātu jaunas ieroču sistēmas nākotnes kariem," turpināja prezidents.

Juns aicināja nodrošināt labākus nosacījumus aizsardzības darbuzņēmējiem, lai tie varētu veikt pētniecību un investīcijas, kā arī izveidot ekosistēmu, kas spēj veicināt uz eksportu orientētu rūpniecības struktūru.

Tikšanās notika četrus mēnešus pēc tam, kad Dienvidkoreja noslēdza savu visu laiku lielāko ieroču darījumu ar Poliju, kura vērtība tiek lēsta līdz 20 triljoniem Korejas vonu (15 miljardiem ASV dolāru), ieskaitot tanku un haubiču eksportu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!