Foto: Shutterstock
Dienvidkorejas Augstākā tiesa nolēmusi, ka izlūkošanas dienesta aģenta alga ir valsts noslēpums, kas slēpjams pat no sievas, ceturtdien paziņoja tiesas amatpersonas.

Tiesneši atbalstīja zemākās tiesas lēmumus, kas aģentu apmaksas detaļas pasludināja par konfidenciālu informāciju, pavēstīja tiesas pārstāvis.

2008.gadā Nacionālo izlūkdienestu (NIS) tiesā iesūdzēja kāda saskaņā ar mediju ziņoto 46 gadus veca sieviete.

Viņa pieprasīja atklāt informāciju par sava vīra mēnešalgu, atlaišanas nosacījumiem un pensiju, lai viņa varētu iesniegt šķiršanās prasību.

"Informācija par NIS darbinieku atalgojumu ir daļa no aģentūras budžeta izdevumiem, kas saskaņā ar Nacionālās izlūkošanas likumu ir definēti kā konfidenciāli," tiesas lēmumu citēja pārstāvis.

"Informācijai jāpaliek slepenai, pat ja tās atklāšanu prasa laulātais draugs," lēmusi valsts augstākā tiesa.

Agrākie lēmumi paredz, ka izlūkdienesta izdevumi nav atklājami pat parlamentārā budžeta pārskatos, kas pamatots ar to, ka informācijas atklāšana var tikt izmantota NIS operāciju apmēru noteikšanai.

Aģentūra tika nodibināta 1961.gadā kā Korejas Centrālās izlūkošanas aģentūra un vēlāk pārdēvēta par Nacionālo izlūkdienestu. Tā iegūst un apkopo informāciju nacionālās drošības jautājumos, ieskaitot visu, kas attiecas uz Ziemeļkoreju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!