Foto: stock.xchng

Dienvidkorejā aizturēts vīrietis par to, ka mikroblogošanas vietnē “Twitter” ieteica Ziemeļkorejas valdības oficiālā “Twitter” profila ziņu “Lai dzīvo Kims Čenirs”, vēsta raidsabiedrība BBC.

Parks Džangeuns apsūdzēts par Nacionālas drošības likuma, kas aizliedz slavināt valsts ienaidniekus, pārkāpšanu.

Par minēto pārkāpumu apsūdzētajam draudot līdz septiņus gadus ilgs cietumsods.

Apsūdzētais pats apgalvo, ka decembrī mirušo Ziemeļkorejas līderi esot gribējis izsmiet, nevis slavināt. Bez ziņas ieteikšanas viņš arī esot augšupielādējis pārveidotus Ziemeļkorejas propagandas plakātus, vienā no kuriem smaidoša karavīra seju aizvietoja ar savu attēlu un tā ieroci ar viskija pudeli.

Aicinājumu nekavējoties atbrīvot aizturēto jau izteikusi cilvēktiesību organizācija “Amnesty International”, uzsverot, ka cilvēka aizturēšana par miermīlīgu savu uzskatu paušanu ir starptautisko likumu pārkāpums. Šajā gadījumā apsūdzības esot vienkārši smieklīgas, teica organizācijas pārstāvis Sams Zarifi.

Bez tam Džangeuns ir Dienvidkorejas Sociālistiskās partijas biedrs, kura bieži atklāti kritizē Ziemeļkorejas valdošo režīmu, uzsver “Amnesty International” pārstāvis.

“Amnesty International” un citas cilvēktiesību organizācijas uzskata, ka Nacionālās drošības likums tiek izmantots vārda brīvības ierobežošanai Dienvidkorejā.

Parks Džangeus atrodas apcietinājumā jau kopš 11. janvāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!