Foto: AFP/Scanpix

Dienvidkorejas krastus ceturtdien sasniedza jauns taifūns, nogalinot vismaz divus cilvēkus laikā, kad valsts atkopjas no taifūna "Bolaven", kas plosījās nedēļas sākumā un prasīja 19 cilvēku dzīvību, atstātajām sekām.

Taifūna "Tembin" centrs ar vēja stiprumu 23 metri sekundē sauszemi skāra Sunčeonas pilsētā Dienvidkorejas dienvidos un dažviet atnesa 150 milimetrus nokrišņu.

52 gadus veca sieviete gāja bojā, kad viņai Jonamas provincē trāpīja vēja nesti dzelzs vārti, savukārt 66 gadus vecs vīrietis Čonanas pilsētā mira zemes nogruvumā.

Taifūna "Tembin" dēļ atcelti 173 iekšzemes lidmašīnu un prāmju reisi, kā arī galvenokārt valsts dienvidos slēgtas skolas.

Meteoroloģiskais dienests vēstīja, ka "Tembin" piektdien, visticamāk, tiks pazemināts līdz tropiskas vētras statusam.


Taifūns "Bolaven" otrdien atnesa stipru lietu un spēcīgus vējus Dienvidkorejas dienvidu un rietumu rajonos, pārtraucot elektroapgādi gandrīz 200 tūkstošiem mājokļu. Tā dēļ tika atcelti simtiem avioreisu, nekursēja prāmji un tika slēgtas skolas.

"Bolaven" prasījis 19 cilvēku dzīvību Dienvidkorejā, bet pēc tam Ziemeļkorejā tajā gājuši bojā vēl trīs cilvēki, 3300 palikuši bez mājām, kā arī sabojātas 110 ēkas un 32 tūkstoši hektāru lauksaimniecības zemes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!