Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē baisas ainas pavērās okupantu spēku pamestajās teritorijās Kijivas apgabalā – Bučā un citur atrasti simtiem nogalinātu civiliedzīvotāju un Ukraina apsūdz Krievijas karavīrus apzinātā slepkavošanā. Savukārt pēc iebrucēju spēku atvilkšanas no valsts ziemeļiem atsākušies uzbrukumi dienvidos – naktī uz pirmdienu sprādzieni dzirdami Odesā. Kara 40. dienā turpinām sekot notikumiem.

  • Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās jau 40 dienas un turpina pārsteigt ar Krievijas okupantu zvērībām. Pēc Krievijas karavīru atkāpšanās no Kijivas apkārtnes nedēļas nogalē atklājās baisa aina Bučā – civiliedzīvotāju līķi, tostarp nogalinātie ar uz muguras sasietām rokām un liecības par citām zvērībām.
  • Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis okupantu darbības Ukrainā nosauca par genocīdu.
  • Ziņas par zvērībām izraisījušas starptautisku sašutumu un Rietumu līderi aicina izmeklēt iespējamos kara noziegumus un pastiprināt sankciju pret Krieviju. Polijas prezidents Mateušs Moraveckis pirmdien aicinājis izveidot starptautisku komisiju kara noziegumu Ukrainā izmeklēšanai.
  • Eiropas Savienība (ES) gatavojot jaunas sankcijas pret Krieviju, turklāt Vācija, kas ir liela Krievijas gāzes patērētāja, pieļauj krievu gāzes importa aizliegumu ES.
  • Ukrainas armijas Ģenerālštābs ziņo, ka Krievijā notiek slēpta rezervistu mobilizācija, lai uz Ukrainu nosūtītu vēl 60 tūkstošus karavīru.
  • Britu izlūki ziņo, ka smagas kaujas turpinās aplenktajā Mariupolē, kur Ukrainas spēki turpina aizsargāt pilsētas centru. Mariupole ir viens no galvenajiem Maskavas mērķiem, domā briti. Tāpat turpinās okupantu spēku reorganizācija, lai pārorientētu ofensīvu uz Donbasu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!