Dienvidosetijas ģenerālprokurors ceturtdien paziņoja, ka Gruzijas spēki šomēnes esot nogalinājuši 1692 cilvēkus, vēsta ziņu aģentūras, tādējādi atbalstot Krievijas apgalvojumus par masveidīgu cilvēku bojāeju.
"Mums ir informācija par 1692 bojāgājušiem un 1500 ievainotiem cilvēkiem Gruzijas agresijas laikā," aģentūra "Interfax" citē Dienvidosetijas ģenerālprokuroru Teimurazu Hugajevu.

Krievijas prokuratūra pagājušajā nedēļā paziņoja, ka civiliedzīvotāju vidū apstiprināti tikai 133 nāves gadījumi, kaut gan šis skaitlis varētu palielināties. Krievijas amatpersonas pirms tam apgalvoja, ka esot nogalināti 2000 cilvēku.

Krievija apsūdz Gruziju "genocīdā" pret Dienvidosetiju.

Gruzija noraida apsūdzības par tūkstošiem bojāgājušo. Arī Ņujorkā bāzētā organizācija "Human Rights Watch" (HRW) lēš, ka ir nogalināti tikai daži desmiti cilvēku.

Relatīvi nelielais ievainoto skaits padara Krievijas sniegtos skaitļus aizdomīgus, teica HRW pārstāvis, norādot, ka līdzīgos konfliktos ievainoto skaits parasti ir trīs reizes lielāks par bojāgājušo skaitu.

Gruzijas uzbrukums naktī no 7. uz 8. augustu izsauca plašu Krievijas prettriecienu, kas izraisīja starptautisku Maskavas rīcības nosodījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!