Foto: Itar-Tass/Scanpix
Gruzijas separātiskā Dienvidosetijas reģiona Augstākā tiesa otrdien noraidīja bijušās prezidenta amata kandidātes Allas Džiojevas sūdzību, kurā viņa apstrīd tiesas agrāko lēmumu par prezidenta vēlēšanu rezultātu anulēšanu.

"Lēmums atcelt vēlēšanu rezultātus paliek nemainīts, bet sūdzība netiek apmierināta," paziņoja tiesas priekšsēdētājs Acamazs Bičenovs.

Kā vēsta ziņu aģentūras "RIA Novosti" korespondents, Džiojevai liegtas tiesības atsaukt savu prasību vai iesniegt jaunu.

Džiojevas štāba juristam Jurijam Kokojevam apsardze neļāva iekļūt tiesas ēkā, tāpēc viņš nevarēja atsaukt iesniegto sūdzību, un tās izskatīšana sākās bez viņa klātbūtnes.

"Man pateica, ka esmu nokavējis, tāpēc sūdzības izskatīšana jau sākusies, bet manu prasību par tās atsaukšanu viņi nevēlējās pieņemt," skaidroja jurists.

Atbilstoši provizoriskajiem datiem, kurus 28.novembrī pēc teju visu balsu saskaitīšanas paziņoja Centrālā vēlēšanu komisija, Džiojeva vēlēšanās saņēmusi 56% balsu, kamēr Kremļa atbalstītais Anatolijs Bibilovs - 40% balsu. Tomēr vēl pagājušajā pirmdienā starptautiski neatzītās valsts Augstākā tiesa rezultātus anulēja, lēmumu pamatojot ar it kā notikušajām "nelikumībām".

Tostarp Džiojevas atbalstītāji vēl sestdien apliecināja, ka 10.decembrī notiks vēlēšanās visvairāk balsu saņēmušās kandidātes inaugurācija prezidenta amatā.

"Tauta ir nolēmusi sarīkot sava tautas prezidenta inaugurāciju, un šī rīcība ir drīzāk politiska, nevis valstiska," sacīja Džiojevas štāba priekšnieks Mihails Hanikajevs.

Pēc viņa teiktā, pasākumam jānotiek vienā no pilsētas laukumiem. "Ja slēgs vienu, tad rīkosim citā laukumā, jo būs ļoti daudz cilvēku. Visiem viņas vēlētājiem, kuru bija 17 000, ir jāsapulcējas un jāatzīst viņa par savu prezidenti par spīti visam," paziņoja Hanikajevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!