Foto: Itar-Tass/Scanpix
Neraugoties uz tiesas lēmumu atcelt vēlēšanu rezultātus, Gruzijas separātiskās republikas Dienvidosetijas prezidenta amata kandidātes Allas Džiojevas pārstāvji svētdien paziņoja, ka 10.decembrī notiks viņas inaugurācija prezidenta amatā, informē aģentūra "RIA Novosti".

"Dienvidosetjas tauta nobalsoja par Džiojevu, tāpēc mēs paziņojam inaugurāciju 10.decembrī plkst. 14.00," paudis prezidenta amata kandidātes štāba pārstāvis mītiņā, kas svētdien turpinās republikas galvaspilsētas Chinvali centrālajā laukumā.

Iepriekš štāba priekšnieks Mihails Hanikajevs paziņoja, ka inaugurācija notiks kādā no Chinvali centrālajiem laukumiem, un uz pasākumu tiks pulcināti tūkstošiem Džiojevas atbalstītāju.

Mītiņa dalībnieki arī pieņēma paziņojumu starptautiskajai sabiedrībai, aicinot iejaukties notikumos Dienvidosetijā. "Ņemot vērā, ka notikumi republikā var destabilizēt situāciju visā Kaukāzā, republikas tauta lūdz jūs nekavējoties iejaukties, lai stabilizētu situāciju un atjaunotu konstitucionālo kārtību," teikts paziņojumā ANO, valsts vadībai un ārvalstīm.

Ja starptautiskā sabiedrība nereaģēs, var notikt vēl viena traģēdija, teikts paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Dienvidosetijas Augstākā tiesa otrdien anulēja šajā separātiskajā republikā 27.novembrī notikušās prezidenta vēlēšanu otrās kārtas rezultātus, saskaņā ar kuriem vēlēšanās uzvarējusi bijusī izglītības ministre Alla Džiojeva, lēmumu pamatojot ar to, ka "prezidenta amata kandidātes Allas Džiojevas atbalstītāji ir pārkāpuši Dienvidosetijas republikas konstitucionālo likumu par prezidenta vēlēšanām".

Opozīcijas līdere Džiojeva sevi pasludināja par iepriekšējo vēlēšanu uzvarētāju un paziņojusi, ka nepieļaus jaunu vēlēšanu rīkošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!