Foto: EPA/Scanpix/LETA
Francijas Civilās drošības aģentūra atbildējusi ASV prezidentam Donaldam Trampam, noraidot viņa ierosinājumu par Parīzes Dievmātes katedrāles ugunsgrēka dzēšanas risinājumu. Tramps pieļāva, ka ar uguns postažu varētu cīnīties, izmantojot meža ugunsgrēkiem paredzēto gaisa tehniku.

Jau ziņots, ka slaveno katedrāli pirmdien apņēmušas pamatīgas liesmas.

ASV prezidents tviterī rakstīja, ka "ir šausmīgi noskatīties, kā liesmas plosa katedrāli". Tramps liesmu dzēšanas darbos ieteica izmantot ugunsdzēšanas lidmašīnas un helikopterus, kas parasti tiek izmantoti, lai dzēstu mežu ugunsgrēkus.

Aģentūra, kas atrodas Francijas Iekšlietu ministrijas pakļautībā, atbildēja, ka "šāda tipa celtnei no gaisa nomestais ūdens varētu radīt visas struktūras sabrukumu."

Policija lūgusi iedzīvotājus turēties tālāk no Parīzes centra, lai katedrālei varētu piekļūt glābšanas darbos iesaistītās ugunsdzēsēju automašīnas.

Tāpat policijas pārstāvji medijiem atklāja, ka neviens cilvēks negadījumā nav gājis bojā. Par cietušajiem gan šobrīd ziņu nav.

Vairāki notikušā aculiecinieki soctīklos dalījušies ar video un fotogrāfijām, kurās redzams, kā liesmas plosa katedrāli.

Portāls "Delfi" piedāvā teksta tiešraidi, kurā ziņojam par aktuālo ugunsgrēka dzēšanas darbos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!