Polija ir atsaukusi savu vēstnieku no kaimiņvalsts Baltkrievijas, palielinoties nesaskaņām starp Polijas valdību un Baltkrievijas prezidentu, informē ārvalstu prese.
Prezidents Aleksandrs Lukašenko ir apsūdzējis poļu minoritāti Baltkrievijā par plāniem gāzt viņu no amata.

Trešdien Baltkrievijas policija veica reidu Baltkrievijas poļu organizācijas galvenajā mītnē un īslaicīgi aizturēja tās līderi un darbiniekus. Organizācijas biedri pārstāv etniskos poļus Baltkrievijā, informē BBC.

Pēdējo mēnešu laikā abas valstis no savas teritorijas ir izraidījušas vairākus otras valsts diplomātus.

Baltkrievijā dzīvo aptuveni 400 000 etnisko poļu, un tie galvenokārt mīt teritorijās, kas līdz Otrajam Pasaules karam bija Polijas sastāvā.

Lukašenko ir apsūdzējis Poliju par jaukšanos Baltkrievijas iekšējās lietās un centieniem provocēt masu protestus pret viņa vadīto valdību.

Savukārt Polija apgalvo, ka Lukašenko valdība vajā poļu kopienas pārstāvjus.

Lukašenko ir izteicis kritiskas piezīmes arī par nesen ievēlēto poļu organizācijas vadību, apgalvojot, ka tā ir pretlikumīga.

Vairāki poļi, kas ceturtdien bija sapulcējušies pie organizācijas biroja, izteica bažas par attieksmes pasliktināšanos pret viņiem Baltkrievijā.

“Baltkrievijas varas iestādes pašas provocē konfliktu, izmantojot bruņotu spēku un politizējot mūsu organizāciju,” saka kāds no biedriem.

“Man bail, ka attieksme pret mums strauji pasliktināsies,” viņš atzīstas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!