Diviem ASV armijas karavīriem būs jāstājas tiesas priekšā par kāda smagi ievainota pusaudža nošaušanu Irākā. Karavīri paši apgalvo, ka viņi pusaudzi sajaukuši ar Irākas nemiernieku, ziņo ārzemju masu mediji.
Piektdien tiek ziņots par abu karavīru apgalvojumiem, ka viņi zēnu nošāvuši “aiz žēlastības”, jo augustā, kad risinājās šie notikumi, viņš bija gulējis zemē Bagdādē Sadra priekšpilsētā un vaidējis.

Abi karavīri stāsta ASV amatpersonām, ka viņi nogalināja pusaudzi, lai “atbrīvotu viņu no ciešanām”.

Savukārt irākieši, kuri kļuva par slepkavības aculieciniekiem, stāsta, ka zēns bija lūdzis karavīru palīdzību, bet viņus tas saniknoja un viņi zēnu nošāvuši. Šis notikums ir izraisījis debates par ASV bruņoto spēku attiecībām ar Irākas civiliedzīvotājiem.

ASV amatpersonas un aculiecinieki stāsta, ka karavīri bija uzbrukuši atkritumu savākšanas mašīnai, kuru tie bija noturējuši par kaujinieku auto, kura pasažieri ceļmalās uzstādīja bumbas. ASV karavīri nogalināja zēnu, kad mediķi steidzās palīgā vairāk nekā sešiem cilvēkiem, kuri bija ievainoti šajā uzbrukumā.

Pēc 18. augustā notikušā uzbrukuma smago mašīnu pārņēma liesmas, nogalināti tika septiņi irākieši, bet zēns bija sašauts un gulēja zemē, lūdzot pēc palīdzības.

Tagad abiem karavīriem būs jāierodas Bagdādes tiesā, kur tiks noskaidrots, vai ir pietiekoši daudz pierādījumu, lai viņus varētu notiesāt par viņu izdarīto nežēlīgo slepkavību.

Ja viņu vaina tiks pilnībā pierādīta, tad viņi varētu saņemt pat nāves sodu, informē Reuters.

ASV militārpersonas stāsta, ka viņiem nav izdevies noskaidrot mirušā zēna personību, jo notikuma vietā netika veikta nekāda informācijas apkopošana, bet pēc tam zēna mirstīgās atliekas bija pazudušas.

Zēna paziņas un notikuma aculiecinieki stāsta, ka 16 gadus vecais Kasims Hasans bija strādājis nakts maiņā, savācot atkritumus, un kravas mašīnā atradās arī viņa brālis un vairāki brālēni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!