Foto: Reuters/Scanpix
Divi cilvēki gājuši bojā un 400 ievainoti policijas un nemiernieku sadursmēs Ēģiptē, kas sākās pēc trešdien futbola spēles laikā Portsaidā notikušajiem grautiņiem, kuros gāja bojā 74 cilvēki, vēsta raidsabiedrība BBC.

Divi protestētāji nošauti piektdienas rītā Suecas pilsētā, kad policija centās izklīdināt dusmīgu protestētāju pūli. Protestētāji ir centušies ielauzties pilsētas policijas ēkā, stāsta aculiecinieki.

Vairāki tūkstoši protestētāju pavadījuši visu nakti pie Iekšlietu ministrijas Kairā. Policija, aizsargājot ministriju, pielietojusi asaru gāzi.

Veselības ministrijas amatpersonas ziņo par 388 ievainotajiem Kairā, lielākā daļa no tiem cietuši no asaru gāzes.

Jau vēstīts, ka Kairā pulcējušies protestētāji pieprasīja atbrīvot no darba ģenerālprokuroru, iekšlietu ministru un virkni augsta ranga policijas darbinieku.

Dažādu politisko un sabiedrisko organizāciju pārstāvji pieprasījuši parlamenta deputātiem izteikt neuzticību valdībai.

Protesti valstī sākās pēc tam, kad trešdien futbola līdzjutēju radītajās nekārtībās Ēģiptes pilsētā Portsaidā gāja bojā 74 cilvēki.

Portsaidas stadiona drošības dienesta pārstāvis informēja, ka nekārtības sākušās tūlīt pēc tiesneša finālsvilpes spēlē starp "Al-Ahly" un "Al-Masri" komandām.

"Al-Masri" izcīnīja uzvaru ar 3:1 un tā atbalstītāji izskrēja laukumā un sāka apmētāt akmeņiem, pudelēm un šaut raķetes uz "Al-Ahly" piekritējiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!