Foto: PantherMedia/Scanpix
Nedēļas nogalē Īrijā gājuši bojā divi jaunieši. Abi, domājams, piedalījušies dzeršanas spēlē "Nek Nominate", kuras būtība ir dzert alkoholu un rādīt trikus, vēsta laikraksts "Daily Mail".

Sestdienas rītā mājā Dublinā bez samaņas atrasts 22 gadus vecs jaunietis Ross Kamins, kurš slimnīcā miris. Viņš pirms tam lietojis alkoholu un internetā pieteicis dalību spēlei. Svētdien atrasts 19 gadīgā Džonija Birnes līķis, kurš noslīcis upē.

Spēles būtība ir kameras priekšā dzert alkoholu un tad izpildīt kādu triku, nosaucot kāda drauga vārdu, kuram triks ir jāatkārto. Šādi video tiek publicēti sociālajos medijos, skaidro raidsabiedrība BBC.

Video: daži "NekNomination" piemēri

Birne piedalījies šajā spēlē, tāpēc izdzēris alu un sestdienas naktī ielēcis upē. Viņa līķi pēc vairāku stundu meklēšanas atrada svētdien.

Pēc traģēdijas bojāgājušā ģimene emocionālā uzrunā pirmdien aicināja jauniešus nepiedalīties šajā spēlē.

"Es aicinu katru jaunieti padomāt par to, ko viņš dara. Tas maksāja mana dēla dzīvību. Visa ģimene ir satriekta un mūsu dzīves vairs nekad nebūs tādas, kā agrāk. Es ceru, ka šis brīdinājums tiks ņemts vērā, jo mums dzīve faktiski ir beigusies," paziņoja Džonija tēvs Džo Birne.

Džonija brālis Patriks uzskata, ka spēle nav vairs tikai sacensība, bet ir kļuvusi par sava veida ņirgāšanās formu – jaunieši, kas atteikušies pieņemt izaicinājumu, var tikt izsmieti.

Spēles Ziemeļīrijas lapas veidotāji sociālajā tīklā "Facebook" raidsabiedrībai BBC stāsta, ka visi videoieraksti no vietnes ir izņemti un turpmāk tīmekļa lapa kalpos kā brīdinājums par alkohola un "NekNomination" bīstamību.

Tiek uzskatīts, ka spēle radās Austrālijā un tad, gūstot popularitāti, ir izplatījusies Lielbritānijā un Īrijā.

"Pieaugot "neknomination" video popularitātei, mēs aicinām visus jaunos pieaugušos būt atbildīgiem un piesardzīgiem, dzerto alkoholu," "Twitter" vietnē rakta Ziemeļīrijas jauniešu alianse.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!