Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Domājams, ka abi šonedēļ ASV iznīcinātāju notriektie nenoskaidrotie lidojošie objekti bija baloni, tikai mazāki par pagājušajā nedēļā notriekto Ķīnas balonu, svētdien paziņoja ASV Senāta demokrātu vairākuma līderis Čaks Šūmers.

Telekanāla ABC raidījumā "This Week" ("Šonedēļ") viņš sacīja, ka pēc tam, kad sestdienas vakarā virs Kanādas ziemeļiem amerikāņu iznīcinātājs notrieca nezināmu lidojošo objektu, par notikušo viņu informējis ASV prezidenta Džo Baidena nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans.

Atbildot, uz jautājumu, vai abi šonedēļ notriektie objekti bija baloni, Šūmers teica: "Viņi uzskata, ka tie bija [baloni], jā, bet daudz mazāki par pirmo."

Jau ziņots, ka piektdien ASV iznīcinātājs virs Aļaskas notrieca nezināmu lidojošu objektu, savukārt sestdien amerikāņu iznīcinātājs neidentificētu lidojošu objektu notrieca virs Jukonas, Kanādas ziemeļrietumos.

Savukārt februāra sākumā liels, balts balons ar modernām tehnoloģijām pārlidoja ASV kontinentālo daļu. Pēc Baidena pavēles ASV kara aviācija 4. februārī to notrieca Dienvidkarolīnas piekrastē virs Atlantijas okeāna.

Ķīna taisnojās, ka ar balonu veikusi izpēti par laikapstākļiem, tomēr Pentagons balona lidojumu raksturoja kā spiegošanas operāciju ar augstajām tehnoloģijām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!