Foto: AP/Scanpix
Divi tūristi gājuši bojā un vairāk nekā 20 cilvēki pirmdien ievainoti divu gaisa balonu sadursmē Turcijā, atsaucoties uz amatpersonām, vēsta raidsabiedrība BBC.

Negadījums noticis gleznainajā un tūristu iecienītajā vulkānisko iežu veidojumu apvidū – Kapadoķijā. Viens no gaisa baloniem pārplīsis un nokritis zemē pēc tam, kad ietriecies otra balona grozā.

"Tas, iespējams, bija kādus 300 metrus augstu gaisā un strauji nolaidās zemē. Audumā bija liels plīsums, varbūt 10 - 15 metru garš," aģentūrai AP pa telefonu pastāstīja notikušā aculiecinieks – amerikāņu tūrists Veins Ross.

Vismaz viens no bojāgājušajiem esot Brazīlijas pilsonis. Lidaparātā grozā atradušies pārsvarā brazīlieši, argentīnieši un spāņi. Turcijas civilās aviācijas aģentūra ir sākusi izmeklēšanu, ziņo BBC. Izmeklētāji grasās pārbaudīt, vai Kapadoķijā vienlaicīgi gaisā nav bijis pārāk daudz balonu.

Ross, kurš pats atradās citā gaisa balonā, stāsta, ka agri pirmdienas rītā debesīs bija pacēlušies aptuveni 100 gaisa baloni.

Traģisks negadījums ar gaisa balonu februārī notika Ēģiptē. Lidaparāts pēc gāzes balona sprādziena nokrita zemē, bojā gāja 19 ārvalstu tūristi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!