Foto: AFP/Scanpix/LETA

Irānas prezidents Hasans Ruhani paziņojis, ka divpusēju sarunu ar ASV nebūs un draudēja, ka Irāna varētu vēl vairāk atkāpties no saistībām, kuras nosaka 2015. gadā parakstītā kodolvienošanās, raksta "Al Jazeera".

Uzrunājot valsts parlamentu, Ruhani paziņoja, ka, ja Vašingtona atcels ekonomiskās sankcijas pret Irānu, ASV varēs piedalīties daudzpusējās sarunās ar pārējām kodollīguma dalībvalstīm.

“Varbūt noticis pārpratums. Mēs esam to teikuši iepriekš un atkārtojam – nav pieņemts lēmums par divpusēju sarunu aizvadīšanu ar ASV,” izteicās Ruhani un piebilda: “Principā mēs nevēlamies bilaterālas sarunas ar ASV.”

Irānas prezidents arī brīdināja, ka Islāma Republika varētu atkāpties no kodollīgumā noteiktajām saistībām, ja pašreizējās sarunas ar Eiropas valstīm līdz ceturtdienai neatnesīs rezultātus, raksta medijs.

ASV-Irānas attiecības bijušas visai saspringtas kopš aizvadītā gada maija, kad prezidents Donalds Tramps paziņoja par Vašingtonas izstāšanos no kodolvienošanās. Līdzās līguma pamešanai Trampa administrācija pret Irānu atjaunojusi arī ekonomiskās sankcijas.

Donalds Tramps gan paudis gatavību tikties ar Irānas līderiem un pārrunāt galvenos jautājumus abu valstu attiecībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!