32 gadus vecais Miks Tarastems, kurš, būdams alkohola un narkotisko vielu reibumā, pagājušajā nedēļā Igaunijā nogalināja divus cilvēkus, vienu no saviem upuriem nogalinājis ar kontrolšāvieniem galvā, vēsta portāls "Delfi.ee".

Vīrietis 7. jūnijā ap pulksten 22 ar "Subaru" automašīnu Lihulā lielā ātrumā šķērsoja ceļa zaļās drošības saliņas un apskādēja divas stāvošas automašīnas, kā arī vairākas reizes ietriecās veikala ēkā.

Pēc tam no avārijas vietas viņš devās prom, bet viņam sekoja incidentu redzējis motociklists Virgots Rjagastiks, kurš par notikušo jau bija ziņojis policijai un informējis draugus, ka dzenas pakaļ dzērušam autovadītājam.

Tarastems aptuveni pēc kilometra zaudēja kontroli pār spēkratu un iebrauca grāvī. Tad viņš nošāva piebraukušo motociklistu. Pēc tam viņš atklāja uguni pa nejauši garām braucošu automašīnu VAZ, kurā atradās vecvecāki ar trīs mazbērniem. Rezultātā 61 gadus veca sieviete gāja bojā, bet divi no bērniem tika ievainoti.

Motociklista slepkavības apstākļus palīdzējis rekonstruēt kāds aculiecinieks, kurš ar savu automašīnu gadījās incidenta vietā.

Motociklists devies pie grāvī iebraukušā "Subaru" un, tiklīdz atvēris auto durvis, atskanējuši vairāki šāvieni. Lai arī Rjagastiks jau bija sašauts, Tarastems piegājis viņam klāt, pieliecies tuvāk un raidījis vēl vairākus šāvienus motociklistam galvā, raksta portāls.

Aculiecinieks par to ziņoja policijai, bet Tarastems pēc motociklista nogalināšanas atklājis uguni arī pa viņa automašīnu, trāpot radiatorā. Aculiecinieks tad deva atpakaļgaitā, apgriezās un aizbēga.

Aptuveni 40 minūtes pēc pusnakts un pēc tam, kad viņš jau bija paspējis nogalināt žigulī braucošo sievieti un ievainot bērnus, policija Terastemu aizturēja.

Laikraksts "Eesti Paevaleht" savukārt ziņo, ka aizdomās turamā mājas pagalmā atrasti ložu sacaurumoti priekšmeti un patronu iepakojumi.

Andres Putting/Delfi.ee

Vēstīts, ka incidents satricinājis arī Igaunijas Aizsardzības līgu, kas ir ekvivalents Latvijas Zemessardzei. Taraste pats bijis aktīvs līgas biedrs un līdz 2013. gadam pat strādājis līgā, tostarp vadījis "Jauno ērgļu" (kas ir Latvijas Jaunsardzes ekvivalents) grupu. Tas raisījis jautājumus par Aizsardzības līgas darbinieku izvērtējumu.

Lai gan līgu viņš formāli pametis pēc paša vēlēšanās, tam pamatā bijusi Tarastes uzvedība, vēsta "Delfi.ee". Viņš bijis izteikti agresīvs un viegli aizsvilies, kā rezultātā veidojušies konflikti ar citiem dienesta biedriem un viņam pakļautajiem, kā arī viņam aizrādīta vārdu izvēle sarunās.

"Atbrīvoties no viņa nemaz nebija viegli, jo Miks Taraste procesa apturēšanai izmantoja dažādas juridiskas nianses. Visbeidzot, pirms septiņiem gadiem tika panākta vienošanās, ka Taraste uzrakstīs atlūgumu. [Tas] pieņemts nekavējoties," tagad norāda Aizsardzības līgas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!