Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Dnipropetrovskas apgabalā no Krievijas raidīta spārnotā raķete piektdien trāpījusi Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru kazarmās, nogalinot 10 cilvēkus, paziņoja Dnipropetrovskas apgabala teritoriālās aizsardzības vadītājs Hennadijs Korbans.

Viņš sacīja telekanālam "Dnipro TV", ka 30-35 cilvēki ievainoti.

Kazarmas atrodas Dnipro rajonā.

Pēc Korbana teiktā, no Krievijas Rostovas apgabala izšautas trīs spārnotās raķetes "Iskander", no kurām viena trāpījusi kazarmās, bet divas nav trāpījušas mērķī.

Krievijas karaspēks ieņēmis lielāko daļu Limanas

Doneckas apgabala Limanas pilsētu pamatā kontrolē Krievijas karaspēks, bet Ukrainas karavīri Limanas virzienā ieņēmuši jaunas nocietinātas pozīcijas, pavēstīja Doneckas apgabala kara administrācijas vadītājs Pavlo Kirilenko.

"Īpaši sīvas kaujas Limanas virzienā. Lielāko daļu Limanas nekontrolē Ukrainas karavīri. Tāpat kā Svitlodarskas virzienā, notikusi Ukrainas Bruņoto spēku pārgrupēšanās, lai ieņemtu nocietinātas pozīcijas. Ienaidnieks šobrīd atrodas Svitlodarskas pašvaldības teritorijā," telekanālam "Hromadske" sacīja Kirilenko.

Ukrainas karavīri ir palikuši Limanas virzienā, bet jaunās nocietinātās pozīcijās, lai atvairītu ienaidnieku.

"Krievijas karavīri tiešām cenšas nostiprināties minētajā virzienā, jo saprot, ka Ukrainas karavīri jaunajās robežās ne tikai atturēs ienaidnieku, bet pie iespējas arī pāries pretuzbrukumā, lai izsistu ienaidnieku no Limanas pašvaldības teritorijas," uzsvēra gubernators.

Apšaudes Doneckas apgabalā notiek visā frontes līnijā. Krievijas karaspēks veic raķešu un aviācijas triecienus pat pilsētām, kas atrodas salīdzinoši tālu no frontes līnijas - Bahmutai, Pokrovskai un Kramatorskai.

Krievijas karaspēks grib pārsviest savu grupējumu caur Limanu, kontrolējot ceļu Bahmuta-Severodonecka, lai izvērstu uzbrukumu Doneckas virzienā, kur galvenais mērķis joprojām ir Slovjanska un Kramatorska apgabala ziemeļos, sacīja Kirilenko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!