Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Valda Dombrovska (JV) kandidatūru Eiropas Komisijas (EK) izpildviceprezidenta amatam atbalstījis Eiropas Parlamenta (EP) atbildīgo komiteju politisko grupu koordinatoru nepieciešamais vairākums.

Kā informēja EP birojā Latvijā, par to šodien pēc Dombrovska iztaujāšanas komitejās paziņojusi EP Ekonomikas un monetāro jautājumu komitejas vadītāja Irene Tinagli.

Dombrovska kandidatūra saņēmusi nepieciešamo abu komiteju divu trešdaļu koordinatoru atbalstu no komitejām, kuras piedalījās iztaujāšanā - gan Ekonomikas komitejas, gan Nodarbinātības un sociālo lietu komitejas koordinatori.

Kā ziņots, Dombrovskis norādīja, ka noklausīšanās jeb iztaujāšana EP atbildīgajās komitejās ir nopietns pārbaudījums jebkuram Eiropas komisāra amata kandidātam, uz kuru ir nopietni jāgatavojas.

Politiķis norādīja, ka šodien notikušajā iztaujāšanā lieli pārsteigumi nebija - viņam tika pajautāts par fiskālās politikas koordināciju, par Eiropas sociālā pīlāra principu ieviešanu, ekonomikas tā dēvēto zaļu transformāciju un cīņu ar noziedzīgu iegūtu līdzekļu legalizāciju.

Dombrovskis pauda, ka ES nepieciešama atbilstoša politika laikā, kad pasaule kļuvusi nenoteiktāka un konfliktējošāka, un mazinās pārliecība par demokrātiskās vērtībās balstītas ekonomiskās attīstības stabilitāti, pauda Dombrovskis.

Viņš iezīmēja vairākus darbības virzienus, kuri šādā situācijā būs viņa darbības un ES turpmākās politikas pamatā - ekonomiskās un monetārās savienības padziļināšana, Eiropas Stabilizācijas mehānisma un eirozonas budžeta instrumentu reformēšana, banku savienības izveidošanas noslēgšana un atbalsta sniegšana mazajiem un vidējiem uzņēmumiem. Viņš norādīja arī uz vairākiem citiem ES paveicamajiem uzdevumiem. "Kopā ar kolēģiem izveidošu ilgtermiņa stratēģiju, lai nodrošinātu, ka Eiropa turpina pastāvēt kā rūpnieciska lielvara," solīja politiķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!