Foto: EPA/Scanpix/LETA

Dominikānas Republika paziņoja, ka tā noraida vairāku valstu un cilvēktiesību aģentūru pausto kritiku par tās vēršanos pret Haiti migrantiem, raksta "Associated Press" (AP).

Dominikānas varas iestādes ir pastiprinājušas robežkontroli un haitiešu deportācijas, sakot, ka šādas darbības ir ļoti svarīgas valsts drošībai laikā, kad kaimiņvalstī pastiprinās satricinājumi, ko izraisījusi gangsteru grupējumu izveidotā blokāde ap degvielas objektu un holeras uzliesmojums.

Varas iestādes ziņo, ka laikā no jūlija līdz oktobrim tās deportējušas 43 900 migrantu, galvenokārt Haiti iedzīvotājus. Septembrī un oktobrī vien deportāciju skaits pieauga par aptuveni 50%.

Dominikānas valdības darbības pēdējo nedēļu laikā ir izraisījušas plašu kritiku no Haiti, Apvienoto Nāciju Organizācijas cilvēktiesību vadītāja un Amerikas Savienotajām Valstīm.

Dominikānas Ārlietu ministrija nosodīja kritiku, sakot, ka Amerikas valdībai "nav pierādījumu" par jebkāda veida sistemātiskiem cilvēktiesību pārkāpumiem. Tā arī pauda nosodījumu par faktu, ka trūkst starptautiskā atbalsta, lai risinātu jautājumus, kas saistīti ar migrāciju no Haiti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!