Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Uzņēmums "Dominion Voting Systems", kas nodrošinājis balsu skaitīšanas iekārtas vairākos ASV štatos, piektdien paziņoja, ka sūdz tiesā Donalda Trampa advokāti Sidniju Pauelu, pieprasot no viņas piedzīt vismaz 1,3 miljardus dolāru saistībā ar Pauelas "trakajām apsūdzībām", ka uzņēmums falsificējis ASV prezidenta vēlēšanas par labu demokrātam Džo Baidenam.

""Dominion" sper šo soli, lai viestu skaidrību par lietu patieso stāvokli," prasībā, kas iesniegta federālajā tiesā Vašingtonā, norādīja uzņēmums.

Pauela vairākas nedēļās nebeidza atkārtot, ka vēlēšanu tehnoloģiju uzņēmums ir daļa no shēmas, lai prezidentam Donaldam Trampam nozagtu vēlēšanas.

Pauela pārstāvējusi Trampu vairākās neveiksmīgās prāvās, kas uzsāktas centienos apstrīdēt vēlēšanu rezultātus.

Viņa apgalvoja, ka uzņēmums radīts Venecuēlā, lai savulaik falsificētu vēlēšanas par labu prezidentam Ugo Čavesam, un ka uzņēmuma iekārtas spēj mainīt nodotās balsis.

"Ir liels daudzums tiešu liecību, ar kurām izšķiroši tiek atspēkoti apgalvojumi par manipulācijām ar balsīm, ko Pauela vērsusi pret "Dominion", un konkrēti - miljoni papīra biļetenu, ko auditēja un atkārtoti skaitīja abu partiju amatpersonas un brīvprātīgie Džordžijā un citos svārstīgajos štatos, kas apstiprina, ka "Dominion" precīzi saskaitījusi papīra biļetenu balsis," norādīja uzņēmums.

Kā skaidroja "Dominion", kad tas oficiāli paudis Pauelai, ka viņas apgalvojumi ir nepatiesi, un lūdzis viņai tos atsaukt, viņa "likmes dubultoja", izmantojot savu tvitera kontu, kam ir miljons sekotāju, lai apgalvojumiem piešķirtu plašāku rezonansi.

"Dominion" drošības jautājumu direktors Eriks Kūmers, kas saņēmis nāves draudus un bijis spiests slēpties, jau iesūdzējis tiesā Pauelu, Trampa advokātu Rūdiju Džuliāni un prezidenta kampaņu par apmelošanu.

Kūmera prasībā, kas iesniegta Kolorado, kur uzņēmums ir bāzēts, minēti arī konservatīvie komentētāji un mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!