Foto: Reuters/Scanpix/LETA

ASV prezidenta Donalda Trampa dēlam Donaldam Trampam junioram trešdien tika nosūtīta pavēste liecināt Senāta Izlūkošanas komitejā saistībā ar tās izmeklēšanu par Krievijas iejaukšanos 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās, ziņoja ASV mediji.

Šī ir pirmā zināmā pavēste, kas nosūtīta kādam prezidenta ģimenes loceklim, lai piespiestu viņu liecināt notiekošajā izmeklēšanā. Tas noticis pēc tam, kad īpašais prokurors Roberts Millers pēc savas izmeklēšanas pabeigšanas atteicās apsūdzēt Trampa vēlēšanu kampaņu noziedzīgos sakaros ar Krieviju.

Tramps trešdien izmantoja īpašās izpildvaras privilēģijas, lai apturētu Millera pilna un nerediģēta ziņojuma par Krievijas iejaukšanos ASV vēlēšanās nodošanu Kongresam.

41 gadu vecais Donalds Tramps juniors ir vienreiz labprātīgi privātā kārtā liecinājis Senāta Izlūkošanas komitejā, kas viņu apbēra ar jautājumiem par 2016.gada 9.jūnija tikšanos Trampa tornī Ņujorkā, kur viņš un citas kampaņas amatpersonas tikušies ar Krievijas juristu, kas piedāvājis kompromitējošus materiālus par demokrātu prezidenta kandidāti Hilariju Klintoni.

Komitejas pārstāvji neapstiprināja mediju ziņu par šo pavēsti un nepateica, ko viņi grib apspriest ar prezidenta vecāko dēlu, kurš pašlaik palīdz vadīt uzņēmumu "Trump Organization".

Laikraksts "Wall Street Journal" (WSJ), atsaucoties uz Trampam junioram tuvu personu, ziņoja, ka viņš piedāvājis rakstiskas atbildes uz komitejas jautājumiem un plāno apstrīdēt šo pavēsti, kas pieprasa viņam liecināt personīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!