Foto: Privātais arhīvs

Ukrainas Drošības dienesta (UDD) specvienība aizturējusi 19 gadus vecu meiteni, kura strādājusi par snaiperi prokrievisko kaujinieku labā un nogalinājusi vismaz desmit Ukrainas karavīru, vēsta laikraksts "Ukrainskaja Pravda".

To medijam pirmdien atklājis kāds avots tiesībsargājošajās iestādēs.

Plašsaziņas līdzekļos izskanējušās ziņas par jaunās snaiperes aizturēšanu ceturtdien apstiprināja UDD pārstāvis Markijans Lubkivskis, ziņo aģentūra UNIAN.

"1995. gadā dzimušo Ukrainas pilsoni ar iesauku "Ekstazī" aizturēja Ukrainas Drošības dienesta pretizlūkošanas operatīvā grupa. Viņa atzinās Ukrainas karavīru nogalināšanā," sociālajā tīklā "Facebook" ierakstīja Lubkivskis.

Noskaidrots, ka meitene aktīvi piedalījusies cīņās pret Ukrainas spēkiem. Viņa izgājusi apmācības kaujinieku sagatavošanas nometnēs Horļivkā un Doņeckā. Viņas galvenais uzdevums bijis Ukrainas karavīru likvidēšana kontrolpunktos Majorskas ciema apkārtnē.

Meitene operāciju laikā kopā ar savu kaujinieku grupu nošāvusi aptuveni desmit ukraiņu karavīrus, skaidro UDD pārstāvis.

"Ukrainskaja Pravda" raksta, ka aizturētā ir kāda meitene, kas sociālajos tīklos sevi sauc par Anastasiju Vorošilovu ar iesauku "Ekstazī". 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!