Foto: AFP/Scanpix

Donbasa kalnraču un Černobiļas katastrofas novēršanas veterāni pirmdien paziņojuši, ka prokrieviskie separātisti Ukrainas austrumos esot pārkāpuši pēdējo robežu un ka viņi paši gatavi atjaunot kārtību, jo varasiestādes "parādījušas pilnīgu bezspēcību".

"Pēdējo dienu notikumi skaidri parāda, ka separātisti, kas patiesībā ir teroristi, pārkāpuši pēdējo robežu, aiz kuras sākas pilsoņkarš," teikts Donbasa kalnraču neatkarīgās arodbiedrības un Doņeckas apgabala Černobiļas veterānu organizācijas kopīgajā paziņojumā, kas adresēts Ukrainas parlamenta priekšsēdētājam un prezidenta amata pienākumu izpildītājam Oleksandram Turčinovam un Ukrainas premjerministram Arsēnijam Jaceņukam.

"Satrakotie ekstrēmisti sākuši sagrābt administratīvās ēkas, nolaupīt un pielietot ieročus, tostarp izdalot tos vienkāršiem mītiņotājiem. To pielietošana jau novedusi pie upuriem," uzsvērts paziņojumā.

"Mēs atbildīgi paziņojam, ka centrālā vara, kas faktiski pametusi Donbasu likteņa varā, neaizstāv mūsu reģionu. Mēs esam gatavi mūsu kopīgās nākotnes vārdā celties savas dzimtenes, sava novada, savu tuvinieku aizstāvēšanai," norāda kalnraču un Černobiļas veterāni.

Kā ziņots, nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Pirmdien arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie zaļie cilvēciņi - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!