Foto: AFP/Scanpix

Pašpasludinātās "Doņeckas Tautas Republikas" (DTR) "premjerministrs" Aleksandrs Zaharčenko (attēlā centrā) paziņojis par sākumu uzbrukumam Ukrainas spēku pozīcijām un plāniem atgūt zaudētās pilsētas, vēsta aģentūra "Interfax".

""Klusuma režīmu" ievērojam tikai mēs. No aizvakardienas mēs sākām atbildēt. Šodien un vakar kļuva klusāks," norādīja Zaharčenko.

DTR valdības vadītājs neizslēdz iespēju, ka varētu izcelties smagas kaujas, jo separātisti nolēmuši atgūt kontroli pār virkni Donbasa pilsētu. To skaitā ir Kramatorska, Mariupole un Slovjanska, atklāja Zaharčenko.

"Kramatorska, Mariupole un Slovjanska – tās būs mūsu. Mēs esam nolēmuši tās paņemt, atgūt. Tāpēc nav izslēgta smaga kaujas darbība," viņš uzsvēra.

Vēstīts, ka septembra sākumā sarunās Minskā Ukrainas separātistu pārstāvji un Kijeva vienojās par uguns pārtraukšanas režīma ieviešanu. Tomēr tas nav spējis pilnībā apturēt asinsizliešanu. Galvenās kaujas norisinās pie Doņeckas lidostas, kuru nedēļām ilgi mēģina ieņemt prokrieviskie kaujinieki.

Abas puses uguns režīma neievērošanā apsūdz viena otru.

Krievijas atbalstīto un apbruņoto kaujinieku cīņas ar Ukrainas armiju valsts austrumos notiek kopš pavasara, kad aprīlī bruņotas bandas pārņēma valsts un drošības iestāžu ēkas, pasludinot Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Pirms tam martā Krievijas anektēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!