Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Krievijas ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs pagājušajā nedēļā apmeklējis Donbasu, pirmdien ASV Aizsardzības ministrijas preses brīfinga gaitā apstiprināja augsta Pentagona amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Gerasimovs Donbasā bijis, lai veiktu situācijas pārraudzību un saprastu pats priekš sevis, kas tur notiek, skaidroja amatpersona.

ASV nevar apstiprināt, ka Gerasimovs būtu ievainots, kā ziņoja vairāki mediji.

Amatpersona atturējās izteikt spriedumus par to, kāds priekšstats Gerasimovam Donbasā radies, ko viņš tur ir uzzinājis un ko pēc tam klāstījis Krievijas vadībai.

Pentagona preses sekretārs Džons Kērbijs oficiāli Gerasimova braucienu nav apstiprinājis.

"Es šo jautājumu atstāšu Krievijas Aizsardzības ministrijai, lai viņi komentē savu ģenerāļu pārvietošanos," brīfingā pirmdien sacīja Kērbijs.

Pirmdien ASV laikraksts "New York Times", atsaucoties uz vienu ukraiņu un diviem amerikāņu avotiem, vēstīja, ka sestdien Ukrainas spēki valsts austrumos Izjumā veikuši triecienu skolai, kur kādā brīdī esot bijis arī Gerasimovs. Trieciena brīdī Gerasimovs Ukrainu jau esot pametis un atgriezies Krievijā.

Atbilstoši avīzes informācijai trieciena rezultātā nogalināti aptuveni 200 karavīru, tajā skaitā arī vismaz viens ģenerālis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!