Foto: Reuters/Scanpix

Piektdienas rītā Doņeckas apgabalā teroristi uzbrukuši vietējo brīvprātīgo bataljonam "Donbass", kas iesaistījies niknā apšaudē ar pretinieku, vēsta Ukrainas mediji.

Ziņu aģentūras AFP žurnālists no notikumu vietas ziņo, ka redzējis piecus līķus netālu no ciemata uz ziemeļrietumiem no Doņeckas.

Izskatījies, ka četri nogalinātie ir teroristi, bet piektais upuris - brīvprātīgā bataljona karavīrs. Tikmēr Doņeckas apgabala administrācija paziņojusi, ka sadursmēs bojā gājis viens cilvēks, bet ievainoti - deviņi. 

Brīvprātīgā bataljona komandieris Semens Semenčenko iepriekš ziņoja, ka teroristi aplenkuši zemessargu pozīcijas pie Karloviki ciemata un apšaudījuši no visām pusēm ar automātiskajiem ieročiem un granātmetējiem. Prokrievisko teroristu rīcībā ir arī bruņutransportieris.

Kā ziņo organizācijas "Informatīvā pretestība" koordinators Dmitro Timčuks, brīvprātīgo bataljona zemessargiem izdevies izrauties no aplenkuma un atkāpties līdz tuvējam Ukrainas armijas kontrolpostenim.

Tikmēr bataljona komandieris vēsta, ka no aplenkuma izlauzusies tikai daļa bataljona, bet ar tiem zemessargiem, kas palikuši aplenkumā, sakari ir pārtrūkuši.

Aptuveni puse no bataljona sastāva ir ievainota un liela daļa ievainoto zaudējuši daudz asiņu, ziņo Semčenko.

Ievainotie ir aizvesti uz slimnīcu Krasnoarmijskā.

Video: Ceturtdienas kauju sekas Ukrainas austrumos

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!