Foto: RIA Novosti/Scanpix

Doņeckā pēc mīnas uzsprāgšanas smagi cietuši trīs bērni, atsaucoties uz sociālo tīklu lietotāju pausto informāciju vēsta Ukrainas mediji.

Doņeckā, Kirovas rajonā, uz mīnas uzkāpuši trīs bērni, kuri smagā stāvoklī nogādāti slimnīcā. Tiek norādīts, ka 12 gadus vecs zēns ir zaudējis roku un plaukstu, kāju, smagi cietušas acis. 

Reanimācijā atrodas arī 13 gadus vecs pusaudzis ar pleca traumu un sadragātu pēdu. Astoņus gadus vecs bērns, kas zaudējis roku, jau ticis nogādāts palātā.

Citi pilsētas iedzīvotāji norādījuši, ka incidents noticis Petrovskas rajonā. Pēc viņu teiktā, bērni atraduši granātmetēja lādiņu un atnesuši to uz mājām, lai mēģinātu to izjaukt. "Vienam bērnam norautas abas kājas, otram – roka un kāja. Kas noticis ar trešo, nav zināms," tiek citēts iedzīvotājs.

Pašpasludinātās "Doņeckas tautas republikas" pārstāvji atzinuši, ka, lai atbrīvotu no mīnām Doņeckas apgabalu, būs nepieciešami līdz pat desmit gadu ilgs periods.

Pērn ziņots, ka apgabalā kāds traktorists pēc uzbraukšanas uz mīnas nogādāts slimnīcā ar dažāda veida traumām un ievainojumu kaklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!