Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas valdības spēku pārstāvji un promaskaviskie kaujinieki piektdien uz ziemeļiem no Doņeckas veikuši gūstekņu apmaiņu, no notikuma vietas vēsta ziņu aģentūras "Interfax" korespondents.

Apmaiņa neitrālajā teritorijā notikusi pēc formulas "222 pret 150", vēsta aģentūra.

Apmaiņa ar gūstekņiem notikusi aptuveni 30 līdz 35 kilometrus uz ziemeļiem no Doņeckas, pusceļā starp Doņecku un Konstantinivku, norāda "Interfax".

Iepriekš oficiālās Kijevas pārstāvis apliecināja, ka šonedēļ Minskā notikušajās miera sarunās panākta vienošanās par gūstekņu apmaiņu. Puses vienojušās, ka no kaujinieku gūsta tiks atbrīvoti 150 Ukrainas karavīri apmaiņā pret 225 kaujiniekiem, kas atrodas Ukrainas armijas gūstā.

Tiesa gan, atbilstoši UDD jaunākajiem datiem kaujinieku gūstā Donbasā atrodas 684 cilvēki.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība , ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!