Ukrainas karavīri, kuri aizsargā pozīcijas Doņeckas lidostā un medijos tiek dēvēti par "kiborgiem", ar atbildes uguni iznīcinājuši uzbrūkošu prokrievisko kaujinieku grupu, ievainojot arī kaujinieku komandieri "Motorolu" (attēlā), atsaucoties uz pretterorisma operācijas runasvīru Vladislavu Seļeznevu, vēsta vietne "Info resist". Pats "Motorola" vēlāk pirmdien šo informāciju gan noliedzis.

"Šodien kaujinieki kārtējo reizi apšaudīja pretterorisma spēku pozīcijas Doņeckas lidostā. Ar atbildes uguni pa uzbrūkošo kaujinieku vienību terorista Motorolas vadībā, Ukrainas karavīri iznīcināja 23 kaujiniekus. 27 cilvēki ievainoti. Viena apakšvienības līdera Motorolas automašīna pilnībā iznīcināta. Pats Motorola guvis šķembas ievainojumu," paziņoja Seļeznevs.

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Foto: "Motorola" attēlā pa labi

Par "Motorolas" ievainojumu sociālajā tīklā "Vkontakte" raksta arī prokrievisko kaujinieku atbalstītājs Gļebs Korņilovs, norāda medijs. Aktīvists stāsta, ka ir sazinājies ar "Motorolu" un uzzinājis, ka viņam krūtīs trāpījusi šķemba no 152 milimetru šāviņa. Kaujinieka dzīvību glābusi bruņuveste.

Tikmēr pats "Motorola" vēlāk pirmdien noliedzis ziņas par savu ievainošanu. "Esmu dzīvs un vesels, ar mani viss ir normāli, ievainojuma nav," kaujinieks telefonsarunā atklājis Krievijas kanāla "LifeNews" žurnālistam.

Vēstīts, ka Doņeckas lidostā joprojām plīvo Ukrainas karogs, lai gan pati pilsēta atrodas prokrievisko kaujinieku kontrolē. Ukrainas karavīri, kuri nedēļām ilgi smagos apstākļos aizsargā savas pozīcijas lidostas terminālī pret nemitīgiem uzbrukumiem, Ukrainā savas izturības dēļ nodēvēti par "kiborgiem".

Ieskatu lidostas aizstāvju dzīvē var gūt intervijā ar vienu no "kiborgiem".

Prokrievisko kaujinieku komandieris Arsens Pavlovs - "Motorola" - darbojas kopā ar komandieri "Givi". Kādu no viņiem pakļauto kaujinieku uzbrukumu Doņeckas lidostai var redzēt šeit.

"Givi" ir pazīstams ar saviem "dzelzs nerviem", bet "Motorola" kā pirmais pašpasludinātajā "Doņeckas Tautas Republikā" oficiāli salaulātais precinieks. "Motorolas" pēdās, laulājoties formastērpā un ar bruņotu līgavu, sekoja arī kaujinieks "Hinge". 

Foto: RIA Novosti/Scanpix
Foto: AFP/Scanpix
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!