Foto: AP/Scanpix

Pašpasludinātajā "Doņeckas Tautas Republikā" (DTR) apstiprināts kriminālkodekss, kurš paredz arī nāvessodu, atsaucoties uz DTR preses centru, vēsta portāls "Lenta.ru".


Tauta pieprasa pārtraukt noziedzību, tāpēc ir jāpieņem radikāli mēri, kas balstītos juridiskos dokumentos, norādījis DTR vicepremjers – bijušais Rīgas omonietis Vladimirs Antjufejevs.

Otrs vicepremjers Aleksandrs Karmans piebildis, ka krimināllikuma mīkstināšana notiks pēc tam, kad reģionā beigsies karš.

Par kriminālkodeksa pamatu izmantoti Krievijas Federācijas likumi, kur nāvessods paredzēts par īpaši smagiem noziegumiem (Krievijā kopš 1997. gada ir nāvessodu moratorijs), uzsvēra DTR premjers Aleksandrs Zaharčenko.

Vēstīts, ka pašpasludinātās "Luhanas Tautas Republikas" "amatpersonas" iepriekš nāca klajā ar paziņojumu, ka veido savu Valsts drošības komiteju (VDK) un pretizlūkošanas pārvaldi "SMERŠ".

VDK bija PSRS drošības aģentūra, kas tautā saukta arī par Čeku. Par tās mantinieci tiek uzskatīts pašreizējais Krievijas Federālais drošības dienests (FDD). Savukārt "SMERŠ" bija PSRS diktatora Josifa Staļina laikā radīta pretizlūkošanas organizācija, kuras nosaukums atvasināts no saukļa "smerķ špionam" (nāvi spiegiem).



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!