Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Kolumbijā par politisku partiju pārtapušais bijušais komunistu teroristiskais grupējums FARC piektdien paziņojis, ka pārtrauc kampaņu uz politiskiem amatiem, norādot uz draudiem saviem kandidātiem un drošības trūkumu.

Kampaņa "uz laiku tiks apturēta, līdz valdība sniegs minimālas garantijas" drošai aģitēšanai, aģentūrai AFP pavēstīja FARC izvirzītā viceprezidenta amata kandidāte Imelda Dasa.

FARC prezidenta amata kandidātam Rodrigo Londono esot izteikti draudi, bet, kā norāda partija, kopš miera panākšanas 2016.gada nogalē nogalināti 40 bijušie kaujinieki un viņu ģimenes locekļi.

FARC nemiernieki 2016.gadā parakstīja miera līgumu ar valdību. Grupējums atbruņojās un pērn pārtapa par politisku partiju, nosaukumā paturot abreviatūru FARC, kas tagad apzīmē Kopējos alternatīvos revolucionāros spēkus, nevis vairs Kolumbijas Revolucionāros bruņotos spēkus.

Kolumbijā bruņotais konflikts starp FARC un valdību ilga vairāk nekā pusgadsimtu. Tajā nogalināti vismaz 250 000 cilvēku, bet vēl 60 000 pazuduši bez vēsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!