Foto: AFP/Scanpix

Pastāvot aizdomām par lidaparātā, iespējams, ievietotu bumbu, Vācijas pasažieru lidmašīna, kas bija ceļā no Berlīnes uz Ēģiptes kūrortpilsētu Hurgadu, pirmdien veikusi ārkārtas nolaišanos Budapeštā, paziņojusi Ungārijas policija.

Pēc nolaišanās lidmašīna pārmeklēta un nekādas sprāgstvielas tajā nav atrastas.

Aviokompānijas "Condor" lidmašīnu ar 130 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem līdz Budapeštas lidostai pavadīja Ungārijas iznīcinātāji, vēstīja tīmekļa vietne "LiveATC.net".

Tīmekļa vietne "airportal.hu" savukārt ziņoja, ka lidmašīna jau tuvojusies Belgradai, kad piloti nolēmuši griezties atpakaļ un nolaisties Budapeštā.

"Policija ir pabeigusi pārmeklēšanu un nav atradusi nekādas sprāgstvielas vai eksplozīvas ierīces," paziņoja Ungārijas policija.

Pēc Krievijas pasažieru lidmašīnas katastrofas 31.oktobrī lidmašīnām, kuras lido uz Ēģipti un no tās, drošības dienesti pievērš pastiprinātu uzmanību.

Krievijas aviolaineris "Airbus A321" nogāzās īsi pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas Sīnāja pussalā. Lidmašīnā, domājams, atradās bumba, tādēļ lidaparāts uzsprāga un nogāzās. Katastrofā gāja bojā 224 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!