Terora draudus Latvijai izteikusī radikālā islamistu organizācija atrodas kādā Skandināvijas valstī, aģentūrai LETA apstiprināja Iekšlietu ministrijas valsts sekretārs Juris Rekšņa.
Viņš nevēlējās atklāt, tieši kurā valstī atrodas šīs radikālās organizācijas pārstāvji.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka starp trīs reālākajiem terorisma mērķiem ir arī šīs Skandināvijas valsts vēstniecība Rīgā.

LETA jau ziņoja, ka ASV Valsts departaments svētdien brīdināja savus pilsoņus Skandināvijā un Baltijas valstīs būt īpaši modriem, it īpaši lietojot sabiedrisko transportu, jo saņemti draudi par iespējamiem terora aktiem.

ASV vēstniecības Latvijā mājas lapā ASV pilsoņi brīdināti izvairīties no lielām tirdzniecības vietām un transporta centriem "ap 1.novembri".

Kā ziņots, aptuveni nedēļu vairāki valsts un ārvalstu objekti Latvijā strādā terora draudu apstākļos. Patlaban šajos objektos tiek veikta pastiprināta kontrole un apsardze. Pirms nedēļas Latvijas tiesībsargājošās institūcijas no sadarbības partneriem ASV, Norvēģijā un Igaunijā saņēmušas informāciju par "iespējamiem reāliem terora aktu draudiem Latvijā".

Iespējamie terora draudi izteikti vismaz trim Latvijā izvietotiem objektiem, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Draudi izteikti kādai tirdzniecības vietai, valsts iestādei un ārvalstu vēstniecībai.

Satversmes aizsardzības biroja preses sekretārs Dainis Miķelsons aģentūrai LETA apliecināja, ka drošības dienesti ir informēti par terora draudu izteikšanu Latvijā esošiem objektiem un pašreiz tiek veikti preventīvie pasākumi draudu novēršanai. Kā norādīja Miķelsons, nav pamata runāt par papildu apdraudējumu, apmeklējot sabiedriskās vietas.

Kaut arī ne operatīvā informācija, ne reālā situācija neliecina par bīstamību, ka terora akti varētu tikt veikti arī citos svarīgos objektos, par kuriem netika saņemta ārvalstu kolēģu informācija, tiesībsargājošās institūcijas ir sazinājušās un uzsākušas sadarbību arī ar to drošības dienestiem.

Konstatēts, ka terora draudus izteikusī persona nav šķērsojusi Latvijas robežu, kā arī ir pārbaudīti šīs personas iespējamie kontakti mūsu valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!