Foto: Reuters/Scanpix

Jauno "Boeing" pasažieru lidmašīnu "Dreamliner" turpina vajāt neveiksmes – kāda šī modeļa lidmašīna Japānā bija spiesta pārtraukt lidojumu un atgriezties lidostā, jo tai nedarbojās meteoradars, vēsta ārvalstu masu mediji.

"All Nippon Airways" (ANA) lidmašīna pirmdien bija ceļā no Tokijas lidostas uz Kumamoto pilsētu, ziņo "Itar Tass" Aptuveni pusstundu pēc pacelšanās meteoradars pēkšņi pārstājis darboties. Ekipāža nolēmusi atgriezties lidostā.

Aptuveni pēc 40 minūtēm laineris veiksmīgi piezemējās Tokijas Hanedas lidostā. Neviens no 243 pasažieriem un apkalpes locekļiem nav cietuši.

ANA izmeklē bojājumu iemeslus, kā arī nolēmusi šajā maršrutā nomainīt "Dreamliner" pret citu lidmašīnu.

Japānas pārvadātājiem ANA un JAL pieder jau 29 jaunākie "Boeing – 787", taču šīs lidmašīnas nepārtraukti vajā neveiksmes.

Jau vēstīts, ka "Boeing" ražotajām lidmašīnām "787 Dreamliner" gada sākumā tika konstatēti vairāki defekti, liekot ASV Federālajai civilās aviācijas pārvaldei (FAA) izziņot trauksmi, kuras dēļ pārtraukti lidojumi ar visām pasaulē līdz šim piegādātajām 50 "Dreamliner" lidmašīnām.

Aviācijas regulatori iepriekš paziņoja, ka neizsludinās atļauju lidojumiem ar "Dreamliner" lidmašīnām, kamēr netiks atrisinātas problēmas ar to akumulatoru sistēmu.

Pēc vairākus mēnešus ilgušas izmeklēšanas FAA aprīļa beigās oficiāli apstiprināja "Boeing" piedāvāto risinājumu "787 Dreamliner" lidmašīnu akumulatoru problēmām.

Taču pēc 12.jūlijā Hītrovas lidostā notikušās "Ethiopian Airlines" avārijas, kad lidostas teritorijā šīs lidsabiedrības gaisa kuģis "Boeing 787 Dreamliner" aizdegās, ASV aviobūves giganta "Boeing" akciju vērtība nokrita līdz pēdējo divu gadu zemākajai atzīmei

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!