Foto: AFP/Scanpix

Ēģiptes varas iestādes Sīnāja pussalā ir konfiscējušas sešas prettanku un pretgaisa aizsardzības raķetes, kuras kontrabandisti varētu būt plānojuši nosūtīt uz kustības "Hamas" vadīto Gazas joslu, atsaucoties uz amatpersonu paziņojumu, vēsta aģentūra "Reuters".

Slēptuvē atrastās raķetes esot "modernas", bet to izcelsmes valsts netiek atklāta. Neviens kontrabandists nav aizturēts.

Ēģiptes drošības spēki cenšas atjaunot kārtību Sīnāja pussalā, kas robežojas ar Izraēlu un Gazas joslu. Reģionā ir aktivizējusies kaujinieku darbība un mazinājies likuma spēks kopš Ēģiptes bijušā prezidenta Hosni Mubaraka gāšanas 2011. gadā.

Pagājušajā gadā, reaģējot uz 16 robežsargu nogalināšanu, kurā vainoja islāmistu kaujiniekus, drošības spēki sāka plašu operāciju reģionā un likvidēja vairākus tuneļus, kurus kontrabandisti izmantoja preču nogādāšanai Gazā.

Ēģipte bija starpnieks Izraēlas un "Hamas" noslēgtajam pamieram, kas izbeidza novembrī notikušo palestīniešu un Izraēlas raķešu apšaudi. Vienošanās paredzēja, ka Ēģiptei ir jāapkaro ieroču kontrabanda uz palestīniešu anklāvu.

Ēģiptes prezidents Mohameds Mursi solīja atjaunot kārtību Sīnājā. Situāciju sarežģī dziļā neuzticēšanās starp valdību Kairā un beduīnu ciltīm, kas apdzīvo reģionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!