Foto: Paramount Pictures
18.septembrī skoti dodas pie vēlēšanu urnām, cenšoties izlemt vai reģionam atdalīties no Lielbritānijas un kļūt par neatkarīgu valsti.

Kā norāda ziņu medijs ABC, referendums izraisījis jaunas diskusijas par tautas nacionālo identitāti, kuru lielā mērā esot ietekmējusi 1995.gada Holivudas filma "Drošsirdis".

"Runājot par tautas identitāti, Skotijā reti kam būs lielāka ietekme par zili krāsotajiem cīnītājiem no Mela Gibsona veidotās kinofilmas "Drošsirdis"," raksta medijs, norādot, ka referendumā runā nav tikai par balsojumu, bet par skotu nacionālo identitāti kopumā.

Filma "Drošsirdis" ir par skotu karavadoni Volesu, kurš ved skotus cīņā pret nežēlīgu angļu karali. Volesa ģimene tiek noslepkavota, un viņš turpina cīnīties par tautas neatkarību un brīvību. Tikai nepilnus divus gadus pēc filmas iznākšanas, 1997.gadā Skotija referendumā nobalsoja par no Lielbritānijas neatkarīgu parlamentu.

Kā norāda Maseja Universitātes profesore un kultūras identitātes pētniece Sallija Morgana, filma palīdzējusi skotiem iegūt drošāku pašapziņu un pašpārliecinātību, kā arī radījusi skaidrāku ideju par neatkarīgu Skotiju.

Jau vēstīts, ceturtdienas rītā Skotijā sākas referendums par atdalīšanos no Lielbritānijas un neatkarības deklarēšanu.

Gadījumā, ja vairākums Skotijas vēlētāju 18. septembra referendumā nobalsos par neatkarību, tad 2016. gada 24. martā reģions izstāsies no Apvienotās Karalistes sastāva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!